Ce este 1bid.ro

Este primul site din România care organizează licitații online pentru bunuri provenite din executări silite, falimente, lichidări, astfel încât să faciliteze accesul tuturor persoanelor fizice și juridice  interesate, la achiziția acestor.

Cine poate licita pe platforma One Bid Licitation?

Orice cetățean român cu vârsta peste 18 ani, care deține un cont bancar pe numele său, precum și orice persoană juridică care se înregistrează pe site-ul 1bid.ro

Cum funcționează procesul de licitație?

În cadrul platformei noastre, sunt afișate mai multe bunuri pentru care se poate licita. Dacă o licitație este deschisă( este în perioada activă), orice utilizator înregistrat al platformei, poate face o ofertă care trebuie să fie egală sau mai mare decât prețul de pornire sau mai mare decât oferta altui utilizator interesat de acel bun. La expirarea termenului de licitare, oferta cea mai mare, va fi declarată câștigătoare. O dată declarat câștigător, utilizatorul va primi în email un proces verbal care îl va declara câștigător, precum și factura pentru bunul câștigat la licitație. Plata va trebui să fie efectuată în termenul indicat pe factură.  După ce banii vor intra în contul indicat pe factură, bunul respectiv va putea fi ridicat de către câștigător.

Ce se întâmplă când în ultimele 2 minute un utilizator face o ofertă mai mare?

Dacă în ultimele două minute ale termenului de licitație pentru un produs, un alt utilizator face o ofertă, atunci termenul de licitare va fi prelungit automat cu încă două minute. Astfel se evită eventualele probleme cauzate de conexiunea de rețea, lag-ul conexiunii de internet, etc.

Ce costuri implică participarea la licitațiile online?

Costurile de licitație sunt aplicate la valoarea ofertei. Comisionul platformei este variabil în funcție de bunul licitat, reprezentând procente între 1,5% și 17%, aplicate la suma ofertată. La suma finală se poate adăuga TVA, dacă bunul licitat nu a avut achitat TVA-ul. Toate taxele și comisioanele sunt afișate pe pagina de licitație a bunului.

Scroll to Top